26 april 2023

Talentgovernance: een Governance invalshoek op talentmaximalisatie voor organisaties.

In aanloop naar ons seminar Perspectief in Public Finance ‘Samenwerken aan talenten’ neemt Drs. Remko Renes RA jullie mee in zijn blog ‘Corporate Governance & langetermijnwaardecreatie: Talent om te leiden of te volgen?’ Lees gauw verder.

“Laatst kreeg ik een vraag van een student waarom sustainability nu ook zo nodig in het vakgebied Corporate Goverance opeens zo nadrukkelijk is opgenomen. “Het draait in werkelijkheid toch vooral om wat onderaan de streep aan geld overblijft: de profit? People en planet zijn toch alleen maar een doekje voor het bloeden? Om die klimaatactivisten koest te houden?”

Die student moest ik teleurstellen. Corporate Governance is bij uitstek het vakgebied waarin people, planet en profit al decennia lang in goede harmonie resulteren in langetermijnwaardecreatie. Het talent om in harmonie people, planet en profit te laten renderen, is een waardevolle vorm van balanceren waar sommige organisaties beter in zijn dan anderen. Een duidelijk voorbeeld van organisaties die minder goed kunnen balanceren zijn Shell en Tata Steel om redenen bij u wel bekend.

Ik wil het liever hebben over voorbeelden van organisaties die daar talent voor lijken te hebben. ‘Wat doen die organisaties waar andere organisaties nog balanceerlessen bij kunnen volgen en kunnen leren om de symbiose tussen people, planet en profit te maximaliseren? Hoe kom je daaraan of hoe leer je zo balanceren?’

undefined                undefined 
A balancing act with different materials                                                         Woman balancing and juggling    
AI Gegenereerde illustraties

Woningcorporaties vind ik een typisch voorbeeld van organisaties die het talent goed hebben ontwikkeld. Dat geldt op organisatieniveau, maar ook op sectorniveau. De aard van de activiteiten zijn per definitie gericht op de langetermijn in een multi-stakeholder omgeving waarbij duurzaamheid en financiële haalbaarheid hand in hand gaan met een enorme maatschappelijke impact. Ook is langetermijnwaardecreatie de laatste 20 jaar steeds meer expliciet verankerd in onze Corporate Governance Code en is er een leercurve te zien. Substance over form: van ‘window dressing’ en ‘greenwashing’ tot duurzame langetermijnwaardecreatie.

Wil je meer weten over de kansen die het mooie vakgebied Corporate Governance kan bieden voor je organisatie, kom vooral naar het congres op 8 juni. En door te komen, draag je direct bij aan de people, omdat de netto opbrengsten worden geschonken aan de Nederlandse Voedselbanken: Zie ik je daar?”

Drs. Remko Renes RA

Enthousiast geworden over het onderwerp?
Jij kunt Drs. Remko Renes RA zien schitteren tijdens ons seminar Perspectief in Public Finance 2023!

Drs. Remko Renes RA neemt je mee naar een antwoord op de vraag hoe een goede Corporate Governance in de praktijk een bijdrage kan leveren aan het talent om langetermijnwaardecreatie succesvol te realiseren door organisaties. Met behulp van een aansprekende casus maakt hij het complexe speelveld daarbij bedrieglijk eenvoudig en daarmee bereikbaar voor deelnemers. De symbiose tussen People, Planet en Profit. Langetermijnwaardecreatie is de resultante van al het gedrag en acties van alle betrokken actoren binnen en buiten de organisatie gericht op het realiseren van duurzame financiële en niet-financiële resultaten voor alle interne en externe stakeholders van de organisatie. Verrijk je gereedschapskist met talentmanagement voor meer langetermijnwaardecreatie op samenleving-, team- en organisatieniveau!

Lustrumcongres Perspectief in Public Finance – 8 juni 2023
Vanberkel Professionals, NBA Opleidingen, Academie Publieke Sector en het Zijlstra Center (Vrije Universiteit Amsterdam) hebben weer een fantastisch programma samengesteld. Talentgericht werken staat centraal met inspirerende sprekers die je informeren over de laatste trends op dit gebied. Het congres is met name bedoeld voor public auditors en financials waarbij we vooral kijken vanuit het organisatie- en het individuele perspectief. De talenten: People, Planet en Profit zijn de kapstok.Tijdens een gezamenlijk diner is er ruimte om hierover met elkaar informeel in gesprek te gaan, waarna we afsluiten met een inspirerende plenaire speech en bijzondere spreker! Het programma duurt van 13.30 uur tot 21.00 uur. De netto-opbrengst van ons lustrumcongres wordt gedoneerd aan de Nederlands Voedselbanken.

Aanmelden
Bekijk de eventpagina event.vbprofs.nl voor het volledige programma. Er is plaats voor 250 deelnemers. Klik hier voor aanmelden. De netto-opbrengst gaat naar de Nederlands Voedselbanken.

#Lustrumcongres #finance #talent #PerspectiefinPublicFinance #netwerkevent #public 
#publiekesctor #overheid #event #congres #publiccontrol #VoedselbankenNederland
#overheid #financials #professional #DeLandgoederij #Bunnik

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via