21 februari 2023

“Mijn RA journey”

"Vergrijzing, steeds meer controlewerk en vooral een dalend aantal studenten zorgen voor een groeiend tekort aan accountants.” Dit las ik onlangs in Het Financieel Dagblad. Dit terwijl het werk juist steeds toeneemt, er een tekort ontstaat én de titel Registeraccountant één van de meest gerenommeerde titels in de financiële wereld is. Toch kan ik me iets voorstellen bij het artikel in Het Financieel Dagblad.

Om de titel Registeraccountant te behalen, dien je na een relevante master de Post-Master Registeraccountant af te ronden. De Post-Master duurt gemiddeld 2,5 jaar en wordt alleen aangeboden als deeltijdopleiding. Daarnaast dien je een praktijkopleiding van 3 jaar naast je Post-master te combineren óf erna te starten. Zowel de Post-Master als de praktijkopleiding in combinatie met het werken, wordt door veel studenten als zwaar ervaren. Inclusief mijzelf.   

Het is dan ook van groot belang om een goede balans te vinden en voornamelijk een goede werkgever te hebben die hierin kan ondersteunen. Maikel Abdelmalek is sinds 1 september 2022 in dienst bij Vanberkel Professionals. De combinatie van een hoge werkdruk, studeren en de praktijkstage volgen kan soms lastig zijn. Bij Vanberkel Professionals krijg ik meer tijd voor mijn studie en dat maakt het een stuk makkelijker. De weg naar Registeraccountant is geen eenvoudige weg, dus wat meer ruimte krijgen helpt zeker! Daarnaast bouw je bij Vanberkel Professionals een breed en gevarieerd netwerk op wat goed van pas komt bij je ontwikkeling in de rol van Registeraccountant. Je gaat samen met je praktijkstagebegeleider bij Vanberkel Professionals het traject in voor de praktijkopleiding. Jenny Brocke is mijn praktijkstagebegeleider, met haar 28 jaar werkervaring als Registeraccountant is zij een enorme aanwinst. Een goede sparringpartner is essentieel tijdens je praktijkstage. Deze heeft Vanberkel Professionals zeker in huis! Uiteraard is het van belang dat je als aankomend Registeraccountant zelf het initiatief neemt en een proactieve houding hebt om je opleiding succesvol af te ronden.

Gelukkig heb ik nu mijn theoretische Post-Master opleiding bijna afgerond. Ik hoop volgend jaar -na een traject van 7 jaar- mijn praktijkstage af te ronden en eindelijk de felbegeerde titel te mogen dragen. Ik kan niet wachten als Registeraccountant van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Vanberkel Professionals.”

Wil jij meer weten over het werken-leren, het draaien van de praktijkstage uren en het afstuderen? Wil jij -net als Maikel- ook werken bij Vanberkel Professionals? Wij nodigen jou graag uit voor een nadere kennismaking met onze organisatie. Neem contact op met team Recruitment Désirée van der KrukIlse StokmanCorina Minguel, Hayley de Zwart en/of Anke Eikelenboom en werk naar je titel toe!
Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via