14 februari 2023

"Je bent naast een accountant ook een sparringpartner voor de klant."

Sohail Mohammed: “Toen ik in 2015 afstudeerde voor de bacheloropleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie), had ik geen idee of ik nog verder wilde studeren. Ik wist al helemaal niet of ik nog zo’n intensief traject zou willen bewandelen om RA (registeraccountant) te worden.

Ik dacht dat fulltime werken en op vrijdagen studeren aan een universiteit heel zwaar zou zijn. En eerlijk gezegd, daarin kreeg ik gelijk. Maar het is het helemaal waard.

Met de tijd ben ik erachter gekomen dat je als accountant niet alleen bezig bent met cijfers en bedrijfsprocessen, maar je ook een adviesrol hebt doordat je opdrachtgevers kunt adviseren om hun bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Je bent naast een accountant ook een sparringpartner voor je klant. Eenmaal als registeraccountant, heb je keuze te over op de arbeidsmarkt en ben je veel in contact met opdrachtgevers, wat het werk ook leuk en uitdagend maakt.

Na ongeveer zeven jaar in de openbare praktijk te hebben gewerkt heb ik gekozen om de overstap naar Vanberkel Professionals te maken. Ik krijg hier de kans om bij diverse organisaties te werken en om brede ervaring op te doen binnen de publieke sector. Vorig jaar heb ik mijn theoretische opleiding aan Nyenrode Business Universiteit afgerond en momenteel ben ik bezig met het laatste jaar van de praktijkstage. Ik vind het erg fijn dat ik bij Vanberkel Professionals de mogelijkheid krijg om het laatste stuk van de praktijkstage af te ronden. Door mijn praktijkervaring ben ik nog beter in staat de verbanden met de verdiepende stof leggen. Daarnaast biedt Vanberkel Professionals diverse trainingen en opleidingen evenals de mogelijkheid om je communicatie en analytische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Recent ben ik ook gevraagd om mij aan te sluiten bij team Wonen. Ik heb met mijn collega Jurgen Franssen een plezierig gesprek gehad waarbij wij onze kennis over woningcorporaties met elkaar hebben gedeeld. In de komende tijd zal ik ook wat vaker aanhaken bij team Wonen om te kijken hoe wij onze opdrachtgevers verder op weg kunnen helpen. Oftewel; bij Vanberkel Professionals krijg je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen op zowel persoonlijk als op professioneel vlak en dat wordt enorm gewaardeerd!

Vanberkel Professionals organiseert maandelijks een personeelsuitje zodat je met de collega’s in contact blijft en je ervaringen op de opdrachten met elkaar kunt delen. Vaak vindt dat plaats in combinatie met een kennissessie over actuele onderwerpen. Als mens en professional raak je immers nooit uitgeleerd. Ik wil naast mijn werk als accountant, ook een sparringpartner worden om maatschappelijk impact te kunnen maken.”

Wil jij meer weten over het werken-leren, het draaien van de praktijkstage uren en het afstuderen? Wil jij -net als Sohail-  ook werken bij Vanberkel Professionals? Wij nodigen jou graag uit voor een nadere kennismaking met onze organisatie. Neem contact op met team Recruitment Désirée van der KrukIlse StokmanCorina MinguelHayley de Zwart en/of Anke Eikelenboom en werk naar je titel toe!
Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via