8 februari 2023

"Werken bij Vanberkel Professionals en de praktijkopleiding tot RA volgen; uitdagend maar ook zeer belonend."

Ik wist van tevoren dat het een intensief traject zou zijn. Immers, je in een uitdagende baan bevinden én een studie volgen is pittig. Het zorgt er wel voor dat je direct ziet hoe de theorie aansluit op de praktijk. Tegelijkertijd breid je ook je netwerk uit.

Mijn naam is Stephan Sanders. Ik heb aan Tilburg University de bachelor opleiding Bedrijfseconomie voltooid, gevolgd door de master opleiding accountancy. Na het voltooien van deze opleiding was ik voor mijn gevoel nog lang niet klaar met studeren. Zo was ik dan ook gelijk gemotiveerd om verder te gaan met de theorie en praktijkopleiding tot register accountant.

In januari 2021 ben ik bij Vanberkel Professionals in dienst getreden na enkele jaren audit ervaring op te hebben gedaan. Bij mijn aantreden heb ik direct aangegeven dat ik al bezig was met de post master opleiding accountancy aan Tilburg University en dat ik graag wilde beginnen met de praktijkstage bij de NBA. Mijn ‘direct leidinggevende’ (oftewel je mentor binnen Vanberkel Professionals) heeft mij toen in contact gebracht met de praktijkstagebegeleider, met wie ik vervolgens een prettig gesprek heb gehad over mijn motivatie voor de praktijkstage en de mogelijkheden die Vanberkel Professionals biedt.

Het volgen van de opleiding naast het werk is soms erg uitdagend en er waren dan ook zeker momenten dat het mij écht (te) zwaar werd. Daar komt nog eens bij dat je voor je praktijkstage zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig indienen van je verslagen. Maar gelukkig waren mijn collega’s daar om mij te helpen om mijn werk en studielast goed te managen. Het helpt dat je samen in het zelfde schuitje zit!

Doordat ik werkzaam ben bij Vanberkel Professionals krijg ik bovendien de kans om te leren van ervaren professionals en register accountants. Zo organiseert Vanberkel Professionals inhouse trainingen die gegeven worden door ervaren professionals waarbij je vaardigheden traint die aansluiten bij het opleidings- en stagetraject. Daarnaast bied Vanberkel Professionals een grote variatie aan interim opdrachten waarbij je zelf een keuze hebt welke opdracht je wenst aan te nemen en welke vaardigheden je daarbij verder wil ontwikkelen.

Ook is het mooi om te zien dat Vanberkel Professionals als werkgever mijn groei in kennis en ervaring heeft opgemerkt en beloond heeft! Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt en ik had dit zonder de hulp van mijn collega’s niet kunnen doen. Recentelijk heb ik mijn theoretische opleiding aan Tilburg University afgerond en nu kan ik me volledig focussen op de laatste twee jaar van mijn praktijkstage!

Ik raad iedereen die zich wil ontwikkelen tot een register accountant aan om te solliciteren bij Vanberkel Professionals. Vanwege de persoonlijke begeleiding en ruimte om aan je opleiding te werken, maar zeker ook vanwege de variatie aan leerzame interim opdrachten waardoor je de mogelijkheid krijgt je sneller en breder te ontwikkelen.

Wil jij meer weten over het werken-leren, het draaien van de praktijkstage uren en het afstuderen? Wil jij -net als Stephan ook werken bij Vanberkel Professionals? Wij nodigen jou graag uit voor een nadere kennismaking met onze organisatie. Neem contact op met team Recruitment Désirée van der KrukIlse StokmanCorina Minguel, Hayley de Zwart en/of Anke Eikelenboom en werk naar je titel toe! Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via