20 januari 2023

Interview met Sander Huele Interim Professional bij Vanberkel Professionals

"Durf met je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Daar is echt niets mis mee."

Naam: Sander Huele
Leeftijd: 49 jaar
Huidige functie en project: Programmamanager Taakoverdracht CJIB

Heb je een bijnaam?
“Niet dat ik weet. Wellicht goed om dit nog even te checken bij mijn collega’s realiseer ik mij nu.”

Ben je een dromer, denker of doener?
“Een combinatie van alle drie. Ik fantaseer (droom) graag over praktische oplossingen voor complexe problemen (denker). Vanuit de denkfase maak ik graag de vertaalslag naar de uitvoering (doener). Concreet; het proces aangaande de vertaalslag van theorie naar de praktijk, daarbinnen excelleer ik.”

Waarom Vanberkel Professionals?
“Vanberkel Professionals is een uitermate ambitieuze organisatie met een fijn signatuur. Hiermee doel ik op prettige collega’s, uitdagende opdrachten en een warme (bedrijfs)cultuur.”

Als er op een verjaardag naar jouw werkgever gevraagd wordt, wat zou je dan vertellen?
Ik zou vertellen dat Vanberkel Professionals een top werkgever is die vanuit vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid werkt. Betrokken, innovatief en ook gewoon leuk. Daarbij is er altijd ruimte voor een goed gesprek en een luisterend oor. Je voelt je oprecht gewaardeerd.”

Meest bijzondere project?
“Op dit moment werk ik voor het CJIB binnen de opdracht Informeren en Raadplegen Slachtoffers. Dit betreft o.a. het versterken van de rechtspositie, verbeteren van de bescherming, herijken schadeverhaal alsook het uitbreiden van de ondersteuning aan slachtoffers. Maatschappelijk van groot belang en met name voor de slachtoffers van misdrijven een uitermate waardevolle ontwikkeling.”

Hoe draagt Vanberkel Professionals bij aan jouw persoonlijke ambities?
“Enorm, laat daar geen misverstand over bestaan. Vanberkel Professionals kenmerkt zich door o.a. te investeren in je ontwikkeling. Hierbij rekening houdend met je persoonlijke omstandigheden waarbij er ook goed wordt gekeken naar de balans tussen werk en privé. Sterker nog, ik mag in september 2023 starten met mijn MBA welke ik ga volgen aan Nyenrode.”

Kantoorhumor?
“Je collega’s die voor Ajax zijn trakteren op gebakjes voorzien van een Feyenoordlogo.”

Je leukste Vanberkel collega?
“Een keuze maken is onmogelijk. Er werken simpelweg zoveel leuke collega’s binnen onze club. Eenieder met zijn/haar leuke eigenaardigheden en humor.”

Aan wie heb je voor het laatst een compliment gegeven (en waarom)?
“Ik heb onlangs een compliment gegeven aan Sabrina Spierings vanwege haar scherpte en snelheid van handelen. Ikzelf bleek wat minder scherp te zijn geweest aangaande het invullen van mijn urenstaat. Sabrina daarentegen was dat wel en heeft e.e.a. op zeer vlotte wijze vlak getrokken binnen dit proces.”

Welk kernwaarde van Vanberkel spreekt jou het meest aan en waarom?
“Durven doen. Deze kernwaarde spreekt mij het meeste aan omdat je daar het verschil kunt maken. Daar waar anderen wellicht twijfelen om bijvoorbeeld onbekend terrein te gaan verkennen, zetten wij als Vanberkel wél die stap. Durf met je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Daar is echt niets mis mee.”

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“Alles. In gezamenlijkheid, samenwerken aan ambities, is de way to go forward. Met gesloten linie, stappen voorwaarts zetten, om onze ambities te verwezenlijken. Ambities behalen is iets van ons allen. Geen individuele opdracht maar het totaal van ons als organisatie waar we focus op hebben. En het werkt. In mijn optiek spreken de behaalde resultaten voor zich.”

Waar kun je echt hard van balen?
“Als processen en de daaraan gekoppelde resultaten niet worden behaald. Of, op een later moment worden behaald ten opzichte van de gestelde deadline. Vanzelfsprekend zijn er tal van interne, dan wel externe factoren van invloed, maar toch.”

Wie is jouw superheld?
“Wellicht een cliché maar dat zijn toch echt mijn kinderen. Fantastisch om te zien hoe mijn kids zich aan het ontwikkelen zijn op tal van zaken. En, de onbezorgdheid waarmee kinderen in het leven staan. Heerlijk om te zien en te ervaren.”

Welk goede (werk)voornemen heb jij?
“Plezier blijven behouden in hetgeen je doet. Cruciaal voor je gezondheid, je performance en je omgeving. Plezier staat garant voor goede energie, voor jezelf maar ook voor de mensen met wie je werkt aan groteske vraagstukken. Daarbij, veelal staat plezier in relatie tot energie grotendeels garant voor mooie en duurzame resultaten.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
“Indonesisch eten en films van Quentin Tarantino.”

Waar ben je het meest trots op?
“De manier waarop mijn vrouw en ik het keer op keer voor elkaar krijgen om elkaar de ruimte te geven om te werken aan onze eigen ambities, dit in relatie tot onze banen en een druk gezinsleven.”

Waar droom je al lang van om ooit te doen? Waarom heb je het nog niet gedaan?
“Ik was voornemens om al over enkele jaren richting Aruba te gaan. In het verleden heb ik daar jaren gewoond en gewerkt. Een fantastisch eiland met een heerlijk klimaat. Echter, door mijn nieuwe gezinssamenstelling (zoon van drie en dochter van zes) stel ik deze droom nog even uit.”

Liever 1 jaar vooruit of 1 jaar terug?
“Liever een jaar vooruit. Met terugkijken en reflecteren is opzich niets mis. Daarentegen, vooruitkijken en je strategie bepalen, in gezamenlijkheid met je omgeving, is cruciaal om future proof de next steps te kunnen gaan zetten en te bepalen. Toekomstbestendige focus is key om zorg te dragen dat je in de goede groef zit en blijft.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
“Geef nooit op. Dit advies heb ik meegekregen uit mijn tijd bij het Korps Mariniers. Deze mindset heeft mij tot op heden veel gebracht.”

Wat zou je nog eens willen leren?
“Drummen. Het lijkt mij fantastisch om een heerlijke drumsolo te kunnen geven. Sterker nog, ik heb mij opgeven, binnen mijn woonplaats, om medio april 2023 hiermee te gaan beginnen.”

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Keep up the good work.”

Lijfspreuk?
“Geen woorden maar daden.”

Wil jij, net als Sander, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der KrukIlse StokmanCorina MinguelHayley de Zwart en/of Anke Eikelenboom. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via