17 maart 2023

Grote, glimmende, nieuwsgierige oogjes: build-a-blue.

Vanberkel Professionals is sinds 2018 aangesloten bij goededoelenorganisatie NL Cares. Sümeyra Dogan, net gestart als Interim Professional bij Vanberkel Professionals, wilde hier graag direct meer van weten en meldde zich aan als vrijwilliger. Sümeyra vertelt over haar eerste ervaring met NL Cares.

"Tijd voor ontplooiing, samen lachen, talenten ontdekken en leren samenwerken." Via de website van NL Cares heb ik een vrijwilligersactiviteit gekozen in Rotterdam: ‘Helpen bij de Kleuterclub (4-6 jaar)’, leek mij erg leuk. Op woensdagmiddag belde ik aan bij Jeugdcentrum CJV Feyenoord. CJV Feijenoord is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jeugd die al meer 133 jaar bijdraagt aan sociaal culturele programmering in de wijk Feijenoord. Ook ouderen uit de wijk hebben een plek binnen CJV Feijenoord. Door diverse sociaal culturele activiteiten op het gebied van ontmoeting, talentontwikkeling, zelfontplooiing en eigen initiatief voelen jonge en oudere bewoners zich meer verbonden met zichzelf, met elkaar en met de buurt.

Voor het gebouw kwamen er flashbacks naar boven: een korte reis naar m’n kindertijd. Zelf nam ik namelijk op de basisschool ook deel aan buitenschoolse activiteiten. Ik word al verwacht en direct vriendelijk ontvangen door een van de begeleiders. Er waren nog twee andere activiteitbegeleiders aanwezig: een student liep stage en een studente uit Portugal kwam vrijwilligerswerk doen in Nederland.

Na de kennismaking leggen we de knutselspullen klaar op de tafel. Met jassen en tassen komen de basisschoolleerlingen enthousiast aanhollen. De meester doet de origami vogel een keer stap-voor-stap klassikaal voor, daarna mogen de kinderen aan de slag. Origami is de traditionele Japanse papiervouwkunst. Ori betekent in het Japans 'vouwen', en gami is Japans voor 'papier'. Weer wat geleerd. 😊

IJverig knippen, plakken en vouwen. Het resultaat: een Angry Bird! ‘Maar waarom ga je weg?’ vragen de kleuters als de tijd voor mij alweer om is. Wie weet tot een volgende keer, want leuk was het zeker!”

Jij kunt ook een steentje bijdragen
Mocht je geïnteresseerd zijn in wat NL Cares nog meer doet en zou je je ook wel eens willen inzetten voor een ander, kijk dan op hun website: 
www.nlcares.nl

Meer over NL Cares
NL Cares gelooft dat ze de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd het hoofd kunnen bieden, als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom is NL Cares op een missie om mensen en bedrijven in staat te stellen en te inspireren om hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten bij het aangaan van de grote uitdagingen van deze tijd. Een van de manieren om dit te doen is om vrijwilligers te verbinden aan mensen die hulp kunnen gebruiken door flexibele vrijwilligersactiviteiten. Je helpt waar nodig, maar wel wanneer het jou als vrijwilliger uitkomt. De vrijwilligersactiviteiten lopen uiteen van wandelen met ouderen, helpen bij de voedselbank, het geven van taalles aan migranten of het opruimen van zwerfafval in bossen. Bedrijven kunnen zich bij NL Cares als partner aansluiten om hun missie te ondersteunen. Zo kun je invulling geven aan het CSR (Corporate Social Responsibility) beleid en de werknemers de optie bieden om zonder contract/verplichting iets te doen voor een ander die dit nodig heeft.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via