15 maart 2023

"Vanberkel Professionals vindt het belangrijk dat haar werknemers excelleren in het vakgebied waarop zij dat zelf willen. De ambities van de Interim Professional staan daarbij centraal."

Interview met Samuel Gieseler Interim Professional bij Vanberkel Professionals.

Naam: Samuel Gieseler | LinkedIn
Leeftijd: 28 jaar.
Huidige functie en project: Interim professional, jurist bij Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG)

Heb je een bijnaam?
“M.C. Giesel. Dit is eigenlijk een uit de hand gelopen grap en komt voort uit het tv-programma ‘Holland in da hood’ dat in 2011 werd uitgezonden. Het ging over acht onbekende amateurrappers die bekend wilden worden. Eenieder had ook een ‘rapnaam’. Omdat het programma in mijn middelbareschooltijd zo immens populier was, kreeg ik ook een bijnaam. Zodoende werd mij de naam M.C. Giesel gegeven, die ik overigens nog steeds met trots draag.”

Ben je een dromer, denker of doener?
“Een denker! Ik denk altijd na over verschillende scenario’s en de consequenties van de keuzes.”

Waarom Vanberkel Professionals?
“Bij Vanberkel Professionals heb je de mogelijkheid om je in sneltreinvaart te ontwikkelen en stippel je je eigen carrièrepad uit. Je kunt nieuwe dingen leren bij een opdrachtgever en die vervolgens weer meenemen naar de volgende opdracht. Zo kun je je leven lang blijven leren.”

Als er op een verjaardag naar jouw werkgever gevraagd wordt, wat zou je dan vertellen?
“Dan zou ik vertellen dat Vanberkel Professionals een uitstekende werkgever is die het werkgeluk van haar werknemers hoog in het vaandel heeft staan. Ik voel me, in tegenstelling tot mijn ervaring bij andere werkgevers, ook zeer gewaardeerd. Er is altijd ruimte voor een lolletje, maar tegelijkertijd blijft het professioneel.”

Meest bijzondere project?
“Dat is toch wel m’n huidige project bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Wanneer iemand fraude heeft gepleegd met zijn eigen of andermans paspoort of onzorgvuldig is omgegaan met reisdocumenten (vaak verloren), worden zijn/haar gegevens opgenomen in het Register paspoortsignaleringen (RPS). Wanneer iemand in het RPS staat vermeld, wordt zijn/haar recht op een paspoort beperkt en/of moet hij/zij het paspoort meestal inleveren bij hun gemeente. Als diegene toch wil reizen, kunnen wij toestemming geven voor verlening van een paspoort met beperkte geldigheidsduur. Daarbij heb ik vaak nauw contact met de Koninklijke Marechaussee, wat het extra interessant maakt.”

Hoe draagt Vanberkel Professionals bij aan jouw persoonlijke ambities?
“Vanberkel Professionals vindt het belangrijk dat haar werknemers excelleren in het vakgebied waarop zij dat zelf willen. De ambities van de Interim Professional staan daarbij centraal. Je kunt aangeven wat je wilt bereiken en wat voor soort opdracht je wilt doen. Daar speelt Vanberkel Professionals op in, zij draagt zorg voor het maken van de beste match.”

Je leukste Vanberkel collega?
“Hmm al met al is dat toch wel Isabella Pot. Zij heeft mij bij Vanberkel geïntroduceerd en gaf daarbij aan dat ze enkel gezellige mensen wilde aandragen 😊. Dat zegt ook wel iets over de werksfeer en het type werknemer dat bij Vanberkel in dienst is. Ik ben gelukkig niet bedrogen uitgekomen toen ik in dienst kwam.”

Aan wie heb je voor het laatst een compliment gegeven (en waarom)?
“Dat was aan een collega met wie ik samenwerk op opdracht. Hij had een gedurfde beslissing genomen door de zoon van een vooraanstaand figuur geen tijdelijk paspoort te verlenen, omdat er niet aan de voorwaarden werd voldaan. Daarom heb ik hem gecomplimenteerd met de manier waarop hij de casus heeft afgehandeld. Complimenten kunnen veel teweegbrengen bij iemand; ik ontvang ze zelf ook graag😉.”

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“Samenwerken aan ambities betekent dat je er niet alleen voor staat. Sommige ambities kun je - denk ik - ook niet altijd helemaal alleen nastreven. Je hebt daar ook Vanberkel Professionals én de opdrachtgever voor nodig. Het samenspel tussen die drie maakt alles tot een succes. Als één van de drie het laat afweten, valt alles in duigen. Aan de bereidheid van Vanberkel en die van mij zal het in ieder geval niet liggen!”

Waar kun je echt hard van balen?
“Auto’s die onnodig links blijven hangen op de snelweg.”

Wie is jouw superheld?
“Dat vind ik wel een heel lastige vraag. Ik wil met mijn antwoord anderen niet tekort doen. Als ik dan echt zou moeten kiezen, is het m’n broertje. Hij weet in de meest negatieve momenten of situaties toch altijd weer iets positiefs te benoemen. Ik zou graag wat van zijn ‘superkrachten’ tot m’n beschikking willen hebben.”

Welk goede (werk)voornemen heb jij?
“Ik ben eigenlijk gestopt met het stellen van goede voornemens. Tot nu toe is er bij mij nog nooit iets van terechtgekomen. Goede werkvoornemens heb ik uiteraard wel. Daarbij zou je mijn voornemen kunnen samenvatten als: ‘het naar mijn beste vermogen vervullen van mijn werkzaamheden bij de opdrachtgever’. Niet alleen goed voor mij, ook voor Vanberkel. Ik zie mezelf dan ook als een visitekaartje en vertegenwoordiger van Vanberkel Professionals.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
“Oesters! Maar alleen als er een fles Grüner Veltliner bij inbegrepen zit. Voor iets anders mag je mij absoluut niet wakker maken haha.”

Waar ben je het meest trots op?
“Het behalen van m’n Master Rechtsgeleerdheid. Het scriptieproces was een drama waarbij ik de nodige vertraging heb opgelopen. Toen het verlossende woord werd uitgesproken dat ik het gehaald had kwam er een onbeschrijfelijk gevoel boven.”

Waar droom je al lang van om ooit te doen? Waarom heb je het nog niet gedaan?
“Ik droom er al een tijdje van om voor een jaar, of langer, in Zuid-Afrika te wonen. Daar woont familie van mij en ik ben echt verliefd geworden op dat land. Ik heb de studie Nederlands Recht gedaan en het is lastig om daar een beroep, passend bij mij studie, uit te oefenen. Dat is wat mij nog weet te weerhouden. Als jullie tips hebben, ik houd mij graag aanbevolen.”

Liever 1 jaar vooruit of 1 jaar terug?
“Liever één jaar vooruit. Het is denk ik goed om het verleden achter je te laten, maar daarbij wel lessen mee te nemen naar de toekomst. Daarom vergeet ik wat achter me ligt en strek ik mij uit naar hetgeen voor mij ligt. De toekomst zie ik dan ook rooskleurig tegemoet.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
“Als je niet in de put wilt vallen, moet je ook niet op het randje lopen.”

Wat zou je nog eens willen leren?
“Parachutespringen zonder instructeur. Dat zou mij zo’n enorme kick geven. Je leven ligt dan letterlijk in je eigen handen en onoplettendheid kan fataal zijn.” 

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen. Vanberkel Professionals heeft sterke groeiambities. Daarbij is het denk ik goed om de persoonlijke beleving die de professionals ervaren te behouden.”

Lijfspreuk?
“Je hebt niet, omdat je niet vraagt.’ Dit geldt voor het privéleven, maar zeker ook zakelijk.”

Wil jij, net als Samuel, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk, Ilse Stokman, Corina Minguel, Anke Eikelenboom en/of Hayley de Zwart. Mailen naar recruitment@vbprofs.nlof je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook! 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via