8 mei 2023

Sander Huele, Interim professional bij Vanberkel Professionals

Rechtdoen aan het slachtoffer. Immers, niemand vraagt om slachtoffer te worden van een misdrijf.

Medio vorig jaar februari werd Sander Huele gevraagd om eens te komen praten bij het CJIB in het kader van de wet Straffen en Beschermen (wet SenB). Jacco Groeneveld, voormalig programmamanager CJIB, nam hem inhoudelijk mee in de klus die geklaard diende te worden. "Daar ik voor mijzelf stel dat hetgeen ik aan werk verricht, positieve impact moet hebben alsook dient bij te dragen aan een betere maatschappij, was ik al snel overtuigd. Vandaar ook mijn verleden bij het Korps Mariniers (8 jaar) en Dienst Justitiële Inrichtingen (13,5 jaar). Dit is overigens ook de reden dat ik ben overgestapt naar Vanberkel Professionals. Zij maken echt het verschil! 

De opdracht
De wet SenB is op 1 juli 2021 in werking getreden. Eén van de wijzigingen in deze wet is dat veroordeelden niet meer vanzelfsprekend in aanmerking komen voor voorlopige invrijheidstelling (v.i.). of andere vormen van (externe) vrijheden. Daarbij moet er in de tenuitvoerlegging oog zijn voor slachtofferbelangen. Na afloop van de strafzaak wordt contact opgenomen met het slachtoffer om te vragen of het slachtoffer geïnformeerd wil worden over het detentieverloop. Ook worden slachtoffers gevraagd of zij een beschermingsbehoefte hebben ten aanzien van v.i. of andere externe vrijheden die op enig moment kunnen worden verleend.

Rond oktober heeft Jacco Groenveld afscheid genomen van het CJIB en deed Albert Visser (Slachtoffertaken CJIB) zijn intrede. Albert, een oudgediende van het CJIB, heeft de mooie rol op zich genomen waarbij hij, ingezamenlijkheid met het programmateam, verantwoordelijk is voor een virtuele tijdelijke werkorganisatie voor de uitvoering en inrichting van slachtoffertaken. Denk hierbij aan o.a. de implementatie van nieuwe slachtoffertaken, doorontwikkeling van bestaande slachtoffertaken, visieontwikkeling en regie op gerelateerde ontwikkelingen slachtoffertaken. Vanuit mijn huidige rol, verantwoordelijk voor de IT-implementatie, werk ik veel samen met Albert Visser. Ik durf te stellen dat onze intensieve samenwerking meer dan prima verloopt. We vullen elkaar naadloos aan en houden elkaar scherp. Daarbij en niet geheel onbelangrijk, hebben we ook gewoon heel veel lol. En, gaan we zo nu en dan gezellig wat eten en drinken in het prachtige Leeuwarden. Hoe fijn kan het zijn...

Het programmateam
Om de bovenstaande opdracht conform afspraak op inhoud en kwaliteit en binnen de daarvoor gestelde tijd af te hechten hebben we een stevig programmateam neergezet. Mooie signaturen die capabel zijn om de ambities van het CJIB waar te maken en het belang van het slachtoffer hierin te verweven. Ik mag, vanuit mijn rol als voorzitter, de vergadering van het programmateam leiden waarbij we op wekelijkse basis alle pijlers doorspreken. Kenmerkend voor het team is de openheid, focus en gedrevenheid. Al met al zijn we voldoende geëquipeerd om het resultaat te behalen waarvoor we aan de lat staan.

Vanberkel Professionals
Ten slotte; vorig jaar heb ik de overstap gemaakt, na 21,5 jaar voor de Rijksoverheid te hebben gewerkt, naar Vanberkel Professionals. Na een eerste kennismakingsgesprek met Bob Vanberkel en Sebastiaan de Ruiter was het mij al snel duidelijk. Vanberkel is een club waar ik mijn signatuur aan wil verbinden. Mijn afdronk was crystal clear, de professionals van Vanberkel Professionals makenimpact. Daar waar anderen het laten afweten of nalaten is van Vanberkel de partij die het hoofd boven het maaiveld uitsteekt. En, maken zij hierin dus het verschil, vanzelfsprekend in positieve zin."

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Voor vragen over het CJIB kun je contact opnemen met Brenda-Barbara Kruit via B.Kruit@cjib.nl
Voor informatie over werken bij Vanberkel Professionals kun je terecht bij onze Corporate Recruiters Désirée van der KrukIlse StokmanCorina Minguel en/of Hayley de Zwart. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via