19 september 2023

Vanberkel Professionals in het hart van operatie project Duurzaam Herstel

Assen, 19 september 2023 - In opdracht van het Instituut Mijnbouwschade Groningen gaat Vanberkel Professionals samen met Tsavo en Valcon het bouwmanagement van het project Duurzaam Herstel uitvoeren. Met het door hun gevormde Bouwmanagementbureau (BMB) zitten zij in het hart van de operatie waarbij de gerenommeerde bouwbedrijven Van Wijnen c.s. en Plegt-Vos de uitvoerig voor hun rekening nemen.

Sebastiaan de Ruiter, Directeur bij Vanberkel Professionals zegt hierover het volgende: “Vanberkel Professionals is zeer sterk in het bij elkaar brengen van goede mensen op de juiste plek. Dat doen wij in het verband van Cohedron en House of HR, die op elke relevante markt mensen en organisaties bij elkaar brengt. Dat maakt ons sterk, omdat wij op elk onderdeel van een organisatie kwaliteit leveren, van financials tot juristen, van projectmanagers tot consultants, van informatiemanagers tot mensen in de bouw. Ik ben dan ook zeer vereerd om met deze opdracht perspectief en vertrouwen te kunnen geven aan de bewoners.”

Harry Medema, Top Consultant bij Vanberkel Professionals en alg. directeur van het BMB: “Samen met onze partners Tsavo en Valcon zullen wij het bouwmanagement gaan doen voor het duurzaam herstel van Groningen. Wij hebben allen reeds goede ervaringen bij de IMG en NCG en hebben met zijn drieën een trackrecord opgebouwd in het opbouwen van lerende organisaties, het aansturen van opschalingsoperaties en het centraal stellen van kwaliteit en bewonerstevredenheid. Daarmee delen wij dezelfde ervaringen als de bouwbedrijven. Met de gerichtheid van het IMG om het beste voor de bewoners te willen realiseren, maakt dat wij alle vertrouwen hebben in dit project. Wij sluiten graag aan bij de uitspraak van Balster Topper van Van Wijnen: “Een duurzaam en toekomstbestendig thuis voor iedereen, daar doen wij het voor”. Ik voeg daar graag aan toe: “de bewoners van het aardbevingsgebied verdienen het!”

De aanpak geeft vertrouwen. Starten met een pilot van 300 woningen, ervaring opdoen in aanpak, kwaliteit en bewonerstevredenheid, en dat al lerende opschalen naar, waar nodig, duizenden woningen.

Glenn Janssen (Valcon), Selma Kotter (IMG), ondertekenaars Mariken Jacobs (IUC EZK) en Sebastiaan de Ruiter (Vanberkel Professionals)

Op de foto vlnr: Glenn Janssen (Valcon), Selma Kotter (IMG), ondertekenaars Mariken Jacobs (IUC EZK) en Sebastiaan de Ruiter (Vanberkel Professionals)

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via